4 Nisan 2014 Cuma

Şu Rezilliği İzleyin Ya Virüsüne Dikkat !!

KATEGORİ:


Arkadaşlarınızdan “şu rezilliği izleyin ya !!” diye gelen mesajlara itibar göstermeyin, ve mesajla gelen linklere/bağlantılara kesinlikle tıklamayın, aksi takdirde virüs sizede bulaşır ve arkadaşlarınıza sizin isteğiniz dışında mesajlar yollanır.
ARKADAŞLARINIZI BU KONUDA UYARIN
Bu tür mesaj atan arkadaşlarınızı virüsleri temizlemesi konusunda uyarın. Sitemizde bu tür virüsleri nasıl kaldıracağınız anlatılmıştır.

Son zamanlarda facebook’daki virüs olayları iyice arttı, bizde Hilek.blogspot olarak  facebook kullanıcılarının dikkatli olmasını gerektiren bir makale hazırladık.

ETİKET VİRÜSÜNE DİKKAT:

Bu etiket virüsü kullanıcıların farkına varmadan yayılan popüler bir virüstür. Aşağıdaki resimde bu virüs’e bir örnektir, Tabi bu virüs hep aynı konu ile karşınıza çıkmaz, günün manşet haberleri ve kullanıcıları aldatmaya yönelik yalan haberleri ile sizi sözde ilgili bağlantıya tıklatmaya zorlarlar veya sözde bir video haber’e tıklatmaya ikna ederler. tıkladığınızda internet tarayıcınıza bir eklenti indirilir ve kurulur, veya adobe flash player adı altındaki virüslü programı ilgili videoyu izlemeniz için kurmanız gerektiği söylenir.
ilgili bağlantılara tıkladığınızda tarayıcınıza veya bilgisayarınıza eklenti veya program kurar ve arkaplanda çalışır, siz fark etmezsiniz bu şekilde sizin faceniz üzerinden virüs birçok işlem gerçekleştirir.

VİDEO VİRÜSÜNE DİKKAT.

Sizin arkadaşınızın bir yarışmaya katıldığına veya arkadaşınızın kendi için bir slayt  hazırladığına dair video virüsüdür, Videoyu açmak istediğinizde size yine “Adobe Flash Player”  eski güncellemeniz gerekli, diye bir ibare belirtir ve sözde virüslü dosyayı bilgisayarınıza kurmaya ikna eder.
Virüslü dosyayı PC’nize kurduğunuzda sizde farkına varmadan bu şekilde durum mesajları paylaşmış olursunuz.

Peki Virüs Kapmamak için Ne Yapmak Gerekir ?

Ve Virüs Bulaştı İse Ne Yapılmalı ?

Öncelikle bilgisayarınızda sağlam bir Antivirüs Programı Bulunmalı..
Eğer Virüsü kapmış iseniz, Öncelikle tarayıcınızı kontrol edin, Özellikle Google Chrome bu tür virüslerin 1 numaralı hedefidir, tarayıcınızda eklentileri kontrol edin tanımadığınız ve sizin kurmadığınız eklentileri kaldırın, Chrome Tarayıcınızda bulunan eklenti listesine ulaşmak için, Sağ üstten menü butonuna tıkladıkdan sonra Ayarlar > Uzantılar sekmesini kullanın.
PC’nize virüs bulaşmış ise öncelikle ilk yapmanız gereken Flash Player adındaki tüm programları v.b işlemleri kaldırıp sonlandırın, daha sonra Flash Player’ın resmi sitesinden Orjinal sürümü indirebilirsiniz, Resmi site içintıklayın
Bilgisayarınızda bulunan Programlar listesine bir göz atın, Sizin kurmadığınız veya tanımadığınız programları kaldırın (tanımadığınız programları öncelikle internette araştırma yaparak kaldırmanız önerilir. aksi takdirde sistem programlarını kaldırmanız bilgisayarınızın sisteminin eksik çalışmasına neden olabilir)
Klavyenizden CTRL + ALT + DELETE kombinasyonunu kullanarak görev yöneticisinden çalışan işlemleri kontrol edin, tanımadığınız işlemleri sonlandırın.
Özelllikle sisteminizi En son “ComboFix” yazılımı ile virüslere, truva, v.b yazılımlara karşı taratmanız önerilir. ComboFix yazılımını ise BURDAN indirebilirsiniz.
En önemlisi, eğer Durum Beğeni v.b siteleri kullanıyosanız tercihlerinizi güvendiğiniz sitelerden yana kullanın. Ayrıca Güvenmediğiniz sitelerde Videoları açmaya çalışmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder